Whey Protein Isolate - Zero Problemów z Trawieniem

izolat o smaku truskawkowo bananowym

Często doświadczasz problemów związanych z trawieniem? Odczuwasz nieprzyjemne objawy, takie jak zgaga, wzdęcia, czy gazy? Masz ich dość, ale nie wiesz, z czego wynikają i jak się ich pozbyć?

Tego rodzaju problemy mogą być skutkiem nietolerancji laktozy. Laktoza to węglowodan złożony, który występuje w mleku. Enzymem, który jest odpowiedzialny za jego trawienie jest laktaza. Jednak jej aktywność może z różnych przyczyn zanikać, co skutkuje pojawianiem się objawów nietolerancji ze strony układu pokarmowego, takich jak bóle brzucha, czy biegunki.

KuSprawdź Whey Protein Isolate

zero problemów z trawieniem

W odpowiedzi na to, że coraz więcej osób cierpi na zanik aktywności laktazy i zmaga się z nietolerancją, firma Hiro.Lab stworzyła wyjątkową odżywkę białkową z niską zawartością laktozy.

Osoby trenujące stosują odżywki białkowe, aby dostarczać do organizmu cenne proteiny, niezbędne do regeneracji i wzrostu mięśni. Jednak ze względu na zawartą w nich laktozę, często doświadczają nieprzyjemnych objawów ze strony układu pokarmowego. Odżywki białkowe mogą wywoływać problemy trawienne, takie jak wzdęcia, czy skurcze żołądka. Ale nawet jeśli zmagasz się z nietolerancją laktozy, nie musisz rezygnować ze spożywania białka. Wybierz suplement proteinowy oparty na izolacie białka serwatki, który nie wywołuje problemów z trawieniem.

Doskonała przyswajalność Izolatu Hiro.Lab

trawieni odżywki białkowej

Whey Protein Isolate składa się w ponad 80% z czystego białka i tylko niewielkiej ilości laktozy. Dzięki temu nawet osoby, które mają problemy z nietolerancją tego cukru, dobrze przyswajają izolat, gdyż zawartość laktozy jest w nich zminimalizowana. Zaawansowany proces produkcji oparty na mikrofiltracji prowadzi do oczyszczenia białka ze zbędnych dodatków - tłuszczy i cukrów. Dzięki temu nie tylko zawartość białka w jednej porcji produktu jest znacznie wyższa, ale również jego stosowanie nie powoduje żadnych problemów z trawieniem.

Kup Whey Protein Isolate

Możliwe przyczyny problemów związanych z trawieniem odżywek białkowych

Problemy związane z układem trawiennym są nieprzyjemne, dlatego, aby ich uniknąć, warto wiedzieć, co może być ich przyczyną. Dyskomfort ze strony układu pokarmowego może wynikać właśnie ze spożywania produktów (w tym suplementów diety i odżywek dla sportowców), które zawierają laktozę, sztuczne słodziki oraz cukry alkoholowe.

LAKTOZA

Laktoza to cukier mleczny i węglowodan, który występuje w mleku. Nietolerancja tego cukru wynika z tego, że organizm nie jest w stanie wytworzyć wystarczającej ilości enzymu laktazy, odpowiedzialnego za rozkład laktozy. Ten problem dotyka coraz większej ilości osób, dlatego wielu producentów odżywek podaje, że ich produkt nie zawiera laktozy, co często okazuje się nieprawdą.

SZTUCZNE SŁODZIKI I CUKRY ALKOHOLOWE

Zarówno sztuczne słodziki, jak i cukry alkoholowe podkręcają smak odżywek białkowych w proszku, jednak jednocześnie mogą sprawić, że organizm nie będzie w stanie ich dobrze wchłaniać. Przykładem jest inulina, która występuje naturalnie w owocach i warzywach, jednak dodanie jej do suplementów białkowych może spowodować wystąpienie problemów żołądkowych.

Rozwiązaniem Twoich problemów jest Whey Protein Isolate - odżywka białkowa z niską zawartością laktozy. W wyniku mikrofiltracji ilość tego cukru zostaje w niej ograniczona do minimum. Izolat Hiro.Lab nie zawiera też w swoim składzie inuliny, sztucznych słodzików ani cukrów alkoholowych, co jednak nie wpływa na jej rozpuszczalność i smak - nadal świetnie się rozpuszcza i jeszcze lepiej smakuje, a do tego jest doskonale przyswajalne.

izolat białka

Odżywki białkowe to suplementy diety, które są niezwykle popularne i szeroko stosowane przez sportowców oraz osoby aktywne. Nawet osoby niećwiczące, ale będące na diecie, często sięgają po tego typu preparaty, ponieważ pozwalają one w szybki sposób przygotować wartościowy, a jednocześnie niskokaloryczny posiłek pełen białka. Białko zapewnia uczucie sytości, a także występuje w wielu wyjątkowych smakach, więc zaspokaja ochotę na słodycze i nie pozwala się nudzić!

Jednak warto wiedzieć, że odżywka odżywce nierówna. Z tego powodu możemy dostać odżywki białkowe w formie koncentratu białka serwatki, izolatu, hydrolizatu, a także zaawansowane blendy (mixy) kilku form. Najpopularniejszym rodzajem jest bez wątpienia koncentrat białka serwatkowego, jednak ma on kilka wad. Jest wolniej przyswajalny niż pozostałe, a także może powodować problemy trawienne. Z tego powodu często lepszym wyborem jest izolat białka serwatki, taki jak Whey Protein Isolate marki Hiro.Lab.

Odżywka białkowa w formie izolatu uzupełnia dietę w wysokiej jakości białko pozbawione zbędnych węglowodanów i tłuszczy. W ten sposób przyczynia się do budowy wysokiej jakości mięśni bez ryzyka otłuszczenia sylwetki. Dzięki temu izolat jest najlepszym rozwiązaniem w trakcie diety redukcyjnej - nie tylko wspiera proces odchudzania, ale także nie pozwala na utratę ciężko wypracowanej masy mięśniowej. Jeśli szukasz produktu, który dobrze sprawdzi się w trakcie odchudzania, wybierz odżywkę białkową w formie izolatu. Białkowy szejk pozbawiony tłuszczów i węglowodanów to pomysł na niskokaloryczny, ale wartościowy posiłek lub międzyposiłkową przekąskę.

Czym powinien charakteryzować się dobrej jakości izolat białka?

Zastanawiasz się, jak wybrać odpowiednią odżywkę białkową opartą na izolacie? Dobry izolat powinien spełniać kilka warunków, na które powinieneś zwrócić uwagę przy zakupie. Po pierwsze zawsze wybieraj izolat oparty na pełnowartościowym źródle białka. Białko serwatkowe z mleka to białko o najlepszym aminogramie - zawiera pełen profil aminokwasów, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Hiro.Lab Whey Protein Isolate jest oparty w 100% na izolacie białka serwatki z mleka.

Czym powinien charakteryzować się dobrej jakości izolat białka

Kolejną ważną cechą izolatu jest maksymalne zagęszczenie białek przy jednoczesnym zminimalizowaniu ilości węglowodanów i tłuszczy. Prawdziwy izolat, taki jak Whey Protein Isolate, zawiera co najmniej 85g białka na 100g odżywki. Pozostałą część składu stanowi śladowa ilość tłuszczy i węglowodanów, które są niezbędne do uzyskania odpowiednich walorów smakowych oraz tekstury shake’a proteinowego.

Na koniec upewnij się także, czy producent może poszczycić się wysokiej jakości technologiami produkcyjnymi. Produkt Hiro.Lab wyróżnia się renomowanymi znakami jakości, takimi jak GMP, HACCP i doping free, które świadczą o zachowaniu wysokich standardów produkcji.

Nasi klienci uwielbiają smak naszych odżywek białkowych

Hiro.Lab dba o jakość swoich produktów, ponieważ chce oferować klientom to, co najlepsze dla ich zdrowia, ale także dla realizacji ich celów sportowych i sylwetkowych. Dzięki temu każdy produkt marki jest oparty na bezpiecznych i sprawdzonych składnikach. Jednocześnie Hiro.Lab troszczy się także o jak najlepszy smak swoich suplementów, ponieważ to właśnie od niego zależy, czy klienci będą chętnie do nich wracać.

Whey Protein Isolate występuje w wielu różnych smakach, od klasycznych (czekoladowy, waniliowy, truskawkowy), po bardziej wyszukane (snickers czy biała czekolada z malinami lub ananasem). Dzięki temu ma ono szerokie grono miłośników, którzy chętnie do nich wracają. Niezależnie od tego, jakie smaki lubisz, z pewnością znajdziesz pasujący do siebie.

Vanilla - klasyczny smak cieszący się niesłabnącą popularnością. Przywodzi na myśl smak lodów podczas słonecznego, wakacyjnego dnia. Zresztą uwielbiamy nie tylko lody waniliowe, ale także waniliowe mleko czy waniliowe serki. Ten słodko-korzenny aromat zna praktycznie każdy. Kojarzymy go z intensywnym, zmysłowym zapachem oraz słodkim, przyjemnym smakiem.

Salted Caramel - smak solonego karmelu zyskuje coraz większą popularność ze względu na niebagatelne połączenie słodyczy karmelu ze słonym smakiem soli himalajskiej. Sól podkręca słodki smak karmelu. Kremowa słodycz karmelu przełamana idealną dozą słoności jest dokładnie tym, co sprawia, że smak Salted Caramel to wariant, po który sięga coraz więcej osób.

Chocolate - to jeden z najczęściej wybieranych smaków i nie bez przyczyny - my nie znamy nikogo, kto nie lubi czekolady i Ty pewnie też nie. Idealne wyważenie między słodkością a gorzkim smakiem kakao sprawia, że tak trudno jej się oprzeć. A do tego posiada charakterystyczny aromat, intensywny zapach oraz pozostawia bardzo przyjemny posmak w ustach.

Strawberry - spośród owocowych smaków, truskawka jest zdecydowanie najbardziej popularna i najczęściej wybierana. Ma intensywny, owocowy aromat, a jej słodki smak przywodzi na myśl ciepłe, letnie dni. Jednocześnie nie jest przesadnie słodka i ma delikatnie kwaskowaty posmak. To wariant idealny dla Ciebie, jeśli uwielbiasz soczyste, czerwone truskawki.

Peanut Butter Caramel Bar - nasi klienci kochają ten wariant ze względu na pyszny, wyraźny smak i aromat masła orzechowego w połączeniu z karmelem, co przywodzi na myśl smak uwielbianego, klasycznego snickersa. Teraz możesz mieć to kultowe orzechowo-karmelowo-czekoladowe połączenie w formie niskokalorycznej odżywki białkowej.

White Chocolate - to wybór dla prawdziwych koneserów. Jest delikatna, aksamitna i rozpływa się w ustach, zostawiając po sobie przyjemny posmak. Odżywka białkowa o smaku białej czekolady jest przyjemnie gęsta i kremowa - wcale nie smakuje jak proteinowy shake, tylko jak pyszny i słodki deser. Wybierz ten smak, a gwarantujemy, że ogarnie Cię uczucie błogości.

Blueberry - ten wariant przywodzi na myśl smak borówek zbieranych latem w lesie. Mają lekko słodki smak, zmieszany z odrobinę kwaśnym smakiem. Ta przełamana słodycz zapewnia doskonałe wrażenia smakowe i jest prawdziwą przyjemnością dla kubków smakowych. Jeśli lubisz owocowe smaki, ale szukasz czegoś niezbyt słodkiego, ten wariant będzie dla Ciebie odpowiedni.

White Chocolate with Pineapple - to prawdziwa rewolucja wśród smaków odżywek białkowych. Niespotykane, wyjątkowe połączenie delikatnej słodyczy białej czekolady i słodkiego aromatu ananasa. Szejk łączący białą czekoladę i ananasa przywodzi na myśl lato i wakacje nad morzem. Zapomnij o świecie i zanurz swoje kubki smakowe w tym wyjątkowym smaku.

White Chocolate with Strawberry - połączenie białej czekolady i soczystych truskawek to kolejna propozycja dla osób o wyszukanym guście. Uwielbiasz słodki smak białej czekolady wzbogacony o soczysty, owocowy akcent? Połączenie aksamitnej białej czekolady z intensywnym aromatem soczyście owocowej truskawki to istna rozkosz dla podniebienia.

Smaków izolatów Hiro.Lab jest jednak znacznie więcej - sprawdź dostępne warianty i wybierz ten idealny dla siebie. A jeśli chcesz łączyć swoją odżywkę białkową z dowolnymi składnikami, zarówno słodkimi, jak i wytrawnymi, wybierz Whey Protein Isolate Natural. To izolat białka o naturalnym smaku - doskonały dla osób, które szukają produktu o czystym składzie.

Kiedy i jak stosować izolat?

Izolat Hiro.Lab możesz spożywać zarówno przed jak i po treningu, ponieważ szybko się wchłania, stosunkowo krótko trawi i jest bogaty w aminokwasy wspierające regenerację. Najlepszy czas, żeby przyjąć porcję izolatu, to 60 minut przed treningiem lub do 10 minut po treningu. Specjaliści z Hiro.Lab rekomendują spożywanie suplementu białkowego opartego na izolacie po treningu. Izolat świetnie nadaje się jako odżywka potreningowa, gdy mięśnie potrzebują szybkiej regeneracji. Formuła suplementu skutecznie wspiera aktywację procesów regeneracyjnych po ciężkim wysiłku fizycznym. Przed treningiem zalecany jest natomiast koncentrat białka Whey Protein Concentrate, ponieważ proces jego wchłaniania następuje średnio 45 minut po spożyciu i trwa dynamicznie przez 2h 45 min.

Tak jak wspomniano wyżej, izolaty są wytwarzane w wyniku zaawansowanego procesu mikrofiltracji. I dokładnie w taki sposób powstaje Whey Protein Isolate. Ponieważ jest pozbawiony zbędnych tłuszczów i cukrów, w tym laktozy, charakteryzuje się wyższym profilem wchłanialności niż zwykłe odżywki białkowe. Wchłanianie izolatu rozpoczyna się już po 35 minutach od spożycia i trwa dynamicznie przez 1h 45 min.

CENNE WSKAZÓWKI - 3 TIPY JAK POPRAWIĆ TRAWIENIE ODŻYWEK BIAŁKOWYCH

Wiele zależy od jakości białka, jakie stosujesz, jednak przygotowaliśmy dla Ciebie kilka wskazówek, jak możesz poprawić trawienie odżywek białkowych w proszku.

Wskazówka numer 1: Daj odpocząć swojemu organizmowi

Często słyszy się, że należy stosować białko od razu po treningu. Jednak optymalny czas na spożycie białka to około 20-30 minut po treningu. Daj sobie czas na odpoczynek, aby zwiększyć zdolność swojego organizmu do maksymalnego przyswojenia składników odżywczych. W ten sposób zapobiegniesz też wystąpieniu bólu brzucha.

Wskazówka numer 2: Nie przesadzaj z ilością białka w porcji

Wydawać by się mogło, że im więcej tym lepiej. Jednak nie w przypadku białka. Zbyt duża porcja tego makroskładnika może wywołać niestrawność oraz wystąpienie nudności z powodu skoków insuliny. Dlatego zawsze stosuj się do zaleceń na opakowaniu i nigdy nie przekraczaj dziennej porcji.

Wskazówka numer 3: Przygotowując swój proteinowy shake dodawaj większą ilość wody

Jeśli białko w proszku rozpuszcza się w małej ilości wody może spowodować odwodnienie przewodu pokarmowego, co objawia się nieprawidłowym funkcjonowaniem jelit oraz nieregularnymi wypróżnieniami. Z tego powodu pamiętaj, aby do swojej odżywki w proszku zawsze dodawać co najmniej 300 ml wody.

Dlaczego warto wybrać izolat?

Osoby, które chcą ograniczyć spożycie tłuszczu, węglowodanów lub laktozy powinny sięgnąć po izolat białka serwatki, ponieważ zawiera on jedynie minimalną ilość tych składników. Whey Protein Isolate ma jednak znacznie więcej zalet. Dostarcza do organizmu materiał budulcowy, który pomaga rozwijać i zwiększać masę mięśniową, a także poprawia regenerację. Białko serwatki zawiera pełną gamę aminokwasów, zarówno endogennych, wytwarzanych przez organizm, jak i egzogennych, które należy dostarczać wraz z pożywieniem. Wspierają one odbudowę zniszczonych włókien mięśniowych po treningu i przyspieszają procesy regeneracyjne. Izolat Hiro.Lab jest łatwo wchłaniany i wykorzystywany przez organizm. Oprócz doskonałej przyswajalności charakteryzuje się również łatwą rozpuszczalnością i świetnym smakiem.

przyswajalność izolatu wchłanialność izolatu

OPINIE KLIENTÓW

Kilka osób poleciło mi produkty tej marki. Na początku trochę się wahałam, bo mam kilka zaufanych marek, od których zawsze kupuję, ale dobrze, że zaryzykowałam. Od teraz będę kupować izolaty Hiro.Lab. Cena ok, smak bardzo dobry, czego chcieć więcej. - Klaudia

Zdecydowanie dorównuje izolatom innych, bardziej znanych brandów. Truskawka bardzo dobra, nie za słodka i nie muli. Polecam. - Kamil

Jeden z lepszych izolatów, jakie testowałem. Smak świetny, dobrze się rozpuszcza i ma dużo białka w porcji. - Dominik

Bardzo dobra odżywka białkowa - dobrze się przyswaja, dostarcza dużo białka i jest naprawdę pyszna (wybrałam smak peanut butter carmel bar). Dodaję do posiłku, ale piję też z mlekiem i jest bardzo dobre. - Ania

Na plus bardzo duża ilość smaków, bo można przebierać i każdy znajdzie coś dla siebie. Są nawet smaki, których nie widziałem nigdzie indziej. Ale dla mnie najważniejsze, że nie wywołuje problemów trawiennych. W końcu żadnych rewolucji żołądkowych. Polecam ludziom, którzy tak jak ja nie tolerują laktozy. - Mateusz

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies.Korzystając nadal z niniejszej strony, w tym klikając lub zamykając ten banner, zgadzają się Państwo na wykorzystanie technologii reklamowych i analitycznych (w tym plików „cookie”) na niniejszej stronie i innych stronach współpracujących z naszymi partnerami. Pamiętaj: Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel