Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge

Fit przepisy dla Ciebie

Ochota na coś pysznego? Oto kilka fit przepisów na Twoje zachcianki!

WYSOKOBIAŁKOWE BOUNTY

Składniki:

kokosowa masa:

- 300g wiórków kokosowych
-50 g odżywki białkowe j- najlepiej o smaku kokosowym
- 200 ml mleczka kokosowego - najlepiej tą gęstą część z puszki

polewa czekoladowa:

- 50 g oleju kokosowego
- 50 g kakao
- 50 g miodu albo syrop z agawy

Sposób przygotowania::

Wszystkie składniki na masę kokosową dokładnie wymieszaj. Rozwałkuj ją na kwadrat / prostokąt o grubości około 1 cm. Włóż do zamrażarki, żeby porządnie zastygło (wtedy o wiele łatwiej będzie nam się kroiło na prostokąty wielkości batoników). W międzyczasie przygotuj polewę czekoladową. Składniki powinny być w pokojowej temperaturze, aby się odpowiednio zmieszały. Włóż wszystko do garnuszka i na małym ogniu rozpuść składniki i dokładnie zmieszaj. Wyjmij wiórkową masę z zamrażalnika i delikatnie rozprowadź na niej czekoladową polewę. Pokrój na odpowiednie dla siebie kawałki i dla dekoracji posyp wiórkami.

TARTA SNICKERS

Składniki::

brzegi:

- 100 g orzechów laskowych
- 100 g wiórków kokosowych
- 50 g oleju kokosowego
- 50 g masła orzechowego
-3 łyżki kakao
-3 łyżki ksylitolu / erytrytolu / syropu z agawy

Krem:

- 400 ml mleczka kokosowego (z lodówki)
- 100 g gorzkiej czekolady / czekolady wysokobiałkowej
– 30 g odżywki białkowej
- 150 g masła orzechowego
- migdały do dekoracji
- 400 g daktyli
- 50 g orzechów arachidowych

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

W garnuszku na małym ogniu rozpuść olej kokosowy z masłem orzechowym. Wiórki i orzechy laskowe zblenduj dokładnie na mąkę. Wszystkie składniki na brzegi ciasta dokładnie zmieszaj. Masa powinna przypominać konsystencją glinę. Wyłóż tortownicę (około 24 cm) papierem do pieczenia i wylep dno oraz brzegi (około 2cm) powstałą masą. Włóż tortownicę do lodówki i w między czasie przygotuj kremy.

Daktyle zalej wrzącą wodą i odstaw na około pół godziny do namoczenia. Miękkie już daktyle zblenduj wraz z 100g masła orzechowego na gładką masę i dorzuć do nich orzechy arachidowe. Wyłóż do tortownicy. Wyjmij z puszki gęstą część mleczka kokosowego i ubijaj na średnich obrotach około 2-3 minuty do puszystej masy. Roztop w kąpieli wodnej czekoladę (mały garnuszek z wodą postaw na średnim ogniu, włóż do niego miskę i do niej połamaną w kostkę czekoladę – dokładnie mieszaj ). Wsyp porcję odżywki białkowej do mleczka kokosowego i następnie ostudzoną czekoladę. Wyłóż masę na daktyle. Posyp dla dekoracji orzechami arachidowymi / migdałami. Włóż na minimum 2 godziny do lodówki – do stężenia kremu. Smacznego!

RAFAELLO

SKŁADNIKI (OKOŁO 15 SZTUK):

500 g wiórków kokosowych
– 1 puszka mleczka kokosowego
90g odżywki białkowej ( koniecznie kokosowa!)
– 15 szt. migdałów ( ewentualnie jeszcze nerkowce/laskowe– według smaku)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

I nic bardziej prostszego! Wyjmij z puszki gęstą część mleczka kokosowego i około 2 łyżek płynnego mleczka. Dosyp odżywki białkowej i dokładnie zmiksuj na jednolitą masę. Wsyp wiórki kokosowe i wymieszaj . Uformuj jednakowe kulki z kokosowej masy (około 65g każda) i do każdej włóż migdał. Dla ładnego wyglądu obsyp każdą kulkę z osobna dodatkową porcją wiórków kokosowych.

Data publikacji:

Polecane

DIET FOOD Bio olej kokosowy Extra Virgin - 1000ml

DIET FOOD Bio olej kokosowy Extra Virgin - 1000ml

39,21 zł7718 pkt.
0,04 zł / szt.
pixel